جذب این عنصر در گیاهان بیشتر به صورت یون Zn2+ است. جذب این عنصر در خاکهای با درصد ماده آلی بالا وpH پایین بهتر و بیشتر صورت میگیرد، اما در خاکهای آهکی با pH بالا و ماده آلی پایین میزان جذب این عنصر کاهش مییابد. درصد بالای فسفر، آهن و منگنز نیز مانع از جذب این عنصر میشود. وجود روی برای آنزیمهای سنتز کننده تریپتوفان ضروری بوده، لذا این عنصر بر تولید اکسین در گیاه تأثیر دارد، به همین دلیل نقش مهمی در ارتفاع گیاه ایفا میکند. Zn با تأثیری که بر باروری و لقاح دارد، سبب افزایش عملکرد میشود.
علائم کمبود: روی جزو عناصر غیر پویا یا نامتحرک بوده لذا علائم کمبود آن ابتدا از بخشهای جوان شروع میشود. علائمی همچون: کاهش رشد و سپس توقف آن، کلروز در برگ و در نهایت مرگ و ریزش برگ و کاهش سطح اکسین و به دنبال آن کاهش ارتفاع(کوتولگی) گیاه از نشانههای کمبود این عنصر هستند.
منابع Zn:
استفاده از کود می تواند هم به روش مصرف خاکی( کلاتهای روی) قبل از کشت، محلول پاشی مزارع در دوره رشد رویشی و همچنین استفاده به صورت بذرمال( تیمار کردن بذر) قبل از کاشت محصول انجام داد.
Zn جزو عناصر کم مصرف بوده و به مقدار کمی نسبت به عناصری همچون ازت و.. باید استفاده شود چون مصرف بیرویه آن منجر به مسمومیت گیاه خواهد شد.