سایپرمترین
https://khosheparvar.ir/ خوشه پرور
نام تجاری : Ripcord ( ریپکورد)
ویژگی ها :
• از سموم پایروتیروئیدی و اولین آفت کش شناخته شده است که ۴۵۰۰ سال پیش کشف شد.
• سمی است غیر سیستمیک که از طریق تماس و گوارش روی حشرات مؤثر است.
•در خاک و گیاهان تجزیه می شود
• این سم آفات را از مراحل لاروی تا بلوغ از بین می برد .
• برای ماهی ها و آبزیان سمیت زیادی دارد .
• سایپرمترین از گل داوودی به دست می آید .
کاربرد :
• برای سوسک ها ، کرم ،ملخ ، شب پره ، حشرات جونده به کار می رود .
• حشرات خانگی مانند ساس، مورچه ، موریانه
• آفات گلخانه ای تریپس ، سفید بالک
۱۰تا ۱۴ روز یکبار محصولات کشاورزی نیاز به سمپاشی دارند .
سم روی سیستم عصبی حشرات تاثیر می گذارد و حرکت را برای حشرات مشکل می کندو در نهایت فلج می شوند.
این سم تا ۹۰ روز آفت را کنترل می کند. برای سمپاشی از انواع سمپاش ها می توان استفاده کرد . این سم برای حیوانات خانگی و انسان سمیت کمی دارد.
دوره کارنس : برای کلم ، نخود ، لوبیا : ۷تا۱۰روز
برای درختان میوه ۲۱ روز
بعد از دیدن اولین علائم آفت در باغ و مزارع و گلخانه باید شروع به سمپاشی کنیم .
مصرف سم :
سایپرمترین ۱۰ درصد : برای حشرات خانگی ، انگل خارجی دام و طیور مانند کک ، مگس و شپش : به مقدار ۵۰ سی سی با ۵ لیتر آب مخلوط می شود . اما برای حشراتی که در فاضلاب اند ۲۰۰ سی سی در ۱۰ لیتر مصرف می شود.
سایپرمترین ۴۰ درصد : در مزارع و درختان استفاده می شود .
آفات برگخوار سیب : ۲۵۰ میلی لیتر در هکتار
آفات برگخوار پنبه : ۱۷۵ میلی لیتر در هکتار
برای آفات داخل خاک : ۵۰ سی سی به صورت محلول پاشی .
عوارض : از طریق تماس پوستی و بلع این سم خطرناک است و علائمی مانند بی حسی ، حالت تهوع ، سردرد ، تنگی نفس ، تشنج و مرگ به دنبال دارد .
سازگاری و اختلاط : این سم با محیط زیست ارتباط بالایی دارد . و در مقابل خورشید مقاوم است و ۵ روز روی برگ می ماند . و در صورتی که با بقیه سموم مخلوط شود مشکلی ایجاد نمی کند .
کنترل : از این سم برای کنترل آفاتی همچون کرم سیب ، پنبه ، لوبیا ، نخود ، کلم ( بید کلم ، سفیده بزرگ و کوچک کلم ) ، برای مینوز گوجه فرنگی هم استفاده می شود.
✓ از این آفت کش برای برنج در کنترل آفات مانند سوسک و کرم ها استفاده می شود :
وقتی که گیاه زرد و خشک است و ساقه ها پوسیده شده از این سم باید روی برگ و ساقه ها پاشیده شود .
می توان از روغن سایپرمترین نیز استفاده کردمخصوصا در فصل زمستان برای کنترل تخمگذاری حشرات روی شاخه .
https://www.aparat.com/v/S7sJh
میترا هادی پرویز
سم، واژه ای آشنا که از دیرباز با شنیدن آن چهره مرگ و از بین رفتن را در ذهنمان تصور میکردیم. امروزه با افزایش میزان تقاضا برای محصولات کشاورزی تمامی راه کارهای افزایش تولید در حال اجرا شدن و به کار گیری است، یکی از این راه حل ها کاهش تلفات محصولات به وسیله انواع آفات من جمله حشرات، علفهای هرز، قارچ و … است.
با رونق کشاورزی و آشنایی روزافزون قشر کشاورز با علم روز تعداد و تنوع سموم نیز برای مقابله با آفات روز به روز بیشتر شده و به صورت تخصصی روی آنها کار میشود. سموم به طور کلی در چند زیر دسته اصلی قرار دارند:
- علفکشها: همانطور که از اسمش پیداست برای از بین بردن گیاهان استفاده میشود. اما طبیعتا نباید محصول اصلی را از بین ببرد یا باعث کاهش عملکرد آن شود چون هدف از مصرف آن بهبود وضعیت مزرعه است. تنوع علف کش ها بسیار بالاست و به صورت علف کش های عمومی( همه چیز کش) پهن برگ کش و باریک برگ کش در بازار موجود هستند که توسط فرآیندهای مختلف باعث توقف رشد و از بین رفتن علف های هرز می شوند. تشخیص نوع علف کش مصرفی بر عهده کارشناسان کشاورزی است و نباید خودسرانه و به تشخیص مجمع دوستان و همسایه ها اقدام به استفاده از این سموم کرد، همچنین توجه به لیبل های موجود بر ظرف سم مهم است تا میزان مصرف و.. درست رعایت شو. مثلا برای مزارع گندم 1 تا 2 لیتر سم توفوردی نیاز است، لذا نباید با این تصور که اگر بیشتر مصرف کنم زودتر به نتیجه میرسم جلو رفت چون در آخر چیزی جز نابودی مزرعه دستگیرتان نخواهد شد.