پتاسیم در جذب و نگهداری آب، ساخت و انتقال کربوهیدراتها ، بهبود مقاومت گیاهان به شرایط تنش محیطی، بیماریها و آفات نقش دارد. مقدار K در اکثر خاکها بیشتر از نیتروژن و فسفر است. محتوی K در خاکهای آلی و شنی معمولاً پایین و در خاکهای رسی زیاد است. گیاه پتاسیم را به شکل یون K+ جذب میکند، جذب این عنصر به صورت فعال انجام میگیرد لذا گیاه میتواند این عنصر را در جهت خلاف شیب جذب کند. پتاسیم در حفظ پتانسیل اسمزی و جذب آب نقش دارد.
علائم کمبود: به دلیل پویا بودن این عنصر علائم کمبود ابتدا از برگ های مسن شروع میشود. نشانههای کمبود شامل: پیچ خوردگی نوک برگ، زرد شدن برگ در کناره و قسمت رگبرگ، سوختگی قهوهای رنگ برگ و کاهش رشد اندام های هوایی و ریشه است.
کودهای پتاسه:
کلرور پتاسیم:به طور میانگین دارای 60 درصد پتاس میباشد و قیمت مناسبی نیز دارد. اما زمانی که نیاز به مصرف زیاد K باشد استفاده از این کود به دلیل دارا بودن کلر و احتمال ایجاد مسمومیت در مزرعه توصیه نمیشود.
سولفات پتاسیم(سولوپتاس):دارای دو عنصر پتاسیم(50 درصد) و گوگرد(18 درصد) بوده و قابلیت حل شدگی بالایی در آب دارد، به همین دلیل کودی مناسب جهت استفاده به صورت محلولپاشی است. قابل استفاده در خاکهای قلیایی و اسیدی بوده و جهت متعادل کردن میزان نیترات خاک، زمانی که با بیشبود این عنصر مواجه هستیم استفاده میشود.
کود کامل(NPK): همانطور که از نام کود مشخص است دارای هر سه عنصر NPK در درصدهای مختلف میباشد. تشخیص میزان هر عنصر با توجه با اعداد مشخص شده بر روی کیسه کود بوده، به طوری که کودی با درصدهای 5-10-15 به ترتیب دارای 5 درصد ازت، 10 درصد فسفر و 15 درصد پتاسیم است.
عکس های بیشتر در: http://potassium.ipni.net/article/KPG-3040