کرم طوقه بر

کرم طوقه بر یا آگروتیسکرم طوقه بر

این آفت ( کرم طوقه بر ) به شب پره زمستانی با نام علمی Agrotis segeum شناخته میشود.
در تمام مناطق ایران انتشار دارد و آفت کلیدی گیاهان زراعی است که ریشه و طوقه  و حتی برگ های میزبان هایش از جمله چغندر قند، سیب زمینی،نخود، خیار، گوجه، بادمجان، یونجه، آفتابگردان و ذرت، هویج و… را مورد حمله قرار میدهد.


لارو کرم طوقه بر

لاروهای جوان تر از قسمت های هوایی گیاهان تغذیه میکنند و خسارت چندانی ندارند، اما لاروها در سنین بالاتر از طوقه و پایین تر تغذیه کرده و سبب کف بر کردن و قطع گیاهان میشوند. از این نظر به cut worm نیز معروف هستند.
زیست شناسی آفت:
زمستان بە صورت لارو سنین آخر سپری کرده و در بهار با مساعد شدن شرایط آب و هوایی حدود  ده سانتی متر بالا آمده و به 5-6سانتی متری سطح خاک میرسند و با بزاق خود از خاک لانه ای ساخته و در آن به شفیره تبدیل شده و پس از آن حشرات کامل بیرون می آیند.

این حشرات کامل فعالیت زیستی خود اعم از جفت گیری و تخمگذاری را در شب انجام داده و در روزها زیر کلوخه ها و پناهگاه ها مخفی میشوند. بد از جفت گیری تخمگذاری کرده و بعد از 4_5روز لاروهای جوان از تخم خاڕج میشوند و همانبطور که گفتیم از برگها تغذیه کرده و از سن دوم به بعد خسارت زا می شوند.

این دوره لاروی حدودا یک ماه است و سپس مجددا شفیره میشوند و حدود دوهفتە لازم است تا مجددا حشرات کامل ظاهر شوند و به این ترتیب نسل دوم آفت در اواخر خرداد ماه طاهر میشود که اکثر محصولات زراعی مقاوم شده اند و لذا خسارت این نسل به مراتب کمتر است. نسل سوم آفت هم در اوایل شهریور ماه است.خسارت کرم طوقه بر
کنترل:
فیزیکی: ازبین بردن علف های هرز آفت برای جلوگیری از تغذیه و تخمگذاری مخصوصا در نسل دوم آفت
جمع آوری و از بین بردن بقایای محصولات برای نابودی پناهگاه آفت

زراعی: شخم عمیق پس از برداشت محصول و جلوگیری از تشکیل پناهگاه آفت
کاشت زود هنگام محصول برای از دسترس خارج شدن محصول از آلت در اوایل بهار

شیمیایی: سمپاشی در عصر و استفاده از سم کلرپیریفوس یا همان درسبان 8% در 2لیتر در هکتار،  کاربایل و اکامت 1/5لیتر در هکتار، سایپرمترین 2 لیتر در هکتار میتواند آگروتیس را کنترل کند.
قاعدتا تا ۳-۴ روز ممکن است بازم خسارت آگروتیس را در مزرعه ببینید، ولی هر روز باید خسارتش کمتر شود، چون محصول مسموم بوده و با تغذیه می‌میرند.
بنابراین بعد از یک هفته اگر باز خسارت طوقه بر زیاد شد، اقدام بعدی باید انجام شود.

استفاده از سیستم آبیاری مسموم، پروفنفوس 1لیتر در هکتار تزریق شود.
بیولوژیکی: استفادە از باکتری Bacillus thuringiensis

خوشه پرور https://khosheparvar.ir/

تصویر سحر امینی

سحر امینی

سایر پست ها

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
به بالا بروید