نکات عمومی

نکات عمومی

سم، واژه ای‌ آشنا که از دیرباز با شنیدن آن چهره مرگ و از بین رفتن را در ذهنمان تصور می‌کردیم. امروزه با افزایش میزان تقاضا برای محصولات کشاورزی تمامی راه کارهای افزایش تولید در حال اجرا شدن و به کار گیری است، یکی از این راه حل ها کاهش تلفات محصولات به وسیله انواع آفات من جمله حشرات، علفهای هرز، قارچ و … است. 

با رونق کشاورزی و آشنایی روزافزون قشر کشاورز با علم روز تعداد و تنوع سموم نیز برای مقابله با آفات روز به روز بیشتر شده و به صورت تخصصی روی آنها کار می‌شود. سموم به طور کلی در چند زیر دسته اصلی قرار دارند:

  •  علفکش‌ها:  همانطور که از اسمش پیداست برای از بین بردن گیاهان استفاده می‌شود. اما طبیعتا نباید محصول اصلی را از بین ببرد یا باعث کاهش عملکرد آن شود چون هدف از مصرف آن بهبود وضعیت مزرعه است. تنوع علف کش ها بسیار بالاست و به صورت علف کش های عمومی( همه چیز کش) پهن برگ کش و باریک برگ کش  در بازار موجود هستند که توسط فرآیندهای مختلف باعث توقف رشد و از بین رفتن علف های هرز می شوند. تشخیص نوع علف کش مصرفی بر عهده کارشناسان کشاورزی است و نباید خودسرانه و به تشخیص مجمع دوستان و همسایه ها اقدام به استفاده از این سموم کرد، همچنین توجه به لیبل های موجود بر ظرف سم مهم است تا میزان مصرف و.. درست رعایت شو. مثلا برای مزارع گندم 1 تا 2 لیتر سم توفوردی نیاز است، لذا نباید با این تصور که اگر بیشتر مصرف کنم زودتر به نتیجه میرسم جلو رفت چون در آخر چیزی جز نابودی مزرعه دستگیرتان نخواهد شد.نکات عمومیhttps://khosheparvar.ir/
  • حشره کش: سموم حشره کش نیز در مزارع، باغات و اماکن دیگر که مورد بحث کشاورزی ما نسیت برای مبارزه با انواع حشرات موذی و آفت  استفاده می‌شود. استفاده از این سموم باید با دقت بیشتر و رعایت موارد کنترلی همچون استفاده از ماسک فیلتر دار، عینک، لباس مناسب و.. صورت گیرد چون جامعه هدف این سموم جانوران هستند و نسبت به علف کش ها خطرناکترند. به کارگیری این سموم نیز باید با مقدار تعیین شده توسط شرکت یا کارشناسان کشاورزی استفاده شود و استفاده از حجم کمتر یا بیشتر نتیجه دلخواه را حاصل نمی‌کند.
  • قارچکش: قارچ کش ها یا همان سموم ضد قارچ، جزو مواد سمی هستند که برای مهار رشد و یا از بین بردن قارچ های انگلی در مزارع باغات و گلخانه ها استفاده میشوند. قارچ کش ها به طرق مختلف عمل می کنند اما اکثرا باعث آسیب بافت دیواره و غشای سلولی و یا اختلال در سیستم انرژی سلول های قارچ می‌شوند
  • ¶ اختلاط پذیری: (از دیگر نکات عمومی) اختلاط به مخلوط کردن دو یا چند نوع سم یا کود گویند، که به منظور صرفه جویی در هزینه و وقت و همچنین کاهش تعداد دفعات تردد ادوات در مزرعه انجام میگیرد. اختلاط سموم یا کود زمانی اتفاف می افتد که در مزرعه با چند مشکل مواجه هستیم مثلا مزرعه با علف هرز درگیر است و همچنین در بوته ها علائم کمبود نیتروژن دیده می شود لذا می توان از اختلاط علف کش با منابع نیتروژن استفاده کرد. البته تمامی مواد باهم قابل مخلوط کردن نیستن و چه بسا باعث عدم نتیجه گیری مناسب و یا اثر سوئ در مزرعه شوند.
  • برای تست اختلاط پذیری در مرحله اول خصوصیات مواد را از طریق لیبل های موجود بر ظروف آنها مشاهده و تطبیق دهید. در مورد بعد مقدار مشخصی از مواد را باهم در ظرفی حاوی آب مخلوط کنید و اگر بعد از گذشت 20 تا 30 دقیقه ترکیب دچار رسوب، تغییر رنگ، ایجاد لکه و حباب و بالا رفتن دما نشد  قابل اختلاط می باشند. همچنین اگر سمومس را قبلا به صورت مخلوط استفاده نکرده اید  قبل از اعمال در مزرعه  در فضای کوچکی بر روی محصول امتحان کنین و در صورت مشاهده نشدن علائم سوئ همچون رنگ پریدگی یا زرد شدن محصول و.. می توانید با خیال راحت از اختلاط آنها استفاده کنید
تصویر سید خالد قیصری

سید خالد قیصری

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
به بالا بروید