منگنز

جذب منگنز در گیاهان به صورت یون Mn2+ انجام می‌گیرد. شرایطی همچون پایین بودن pH خاک، ماندابی شدن مزرعه  سبب افزایش مقدار و جذب عنصر می‌شوند و برعکس آهکی بودن خاک و بالارفتن pH موجب کمبود و کاهش این عنصر خواهد شد، به عنوان فعال کننده آنزیمی در ساخت اسیدهای چرب و نوکلئوتید نقش دارد، همچنین وجود این عنصر برای فتوسنتز و تنفس در گیاهان ضروری است. Mn با فعال کردن آنزیم تجزیه کننده اکسین( ایندول استیک اسید اکسیداز) باعث کاهش غلظت آن در گیاه می‌شود و به نوعی برعکس عنصر روی عمل می‌کند.

https://khosheparvar.ir/ خوشه پرور
علائم کمبود:  منگنز جزو عناصر غیرمتحرک بوده و اولین نشانه‌های کمبود آن در قسمت‌های جوان گیاه قابل مشاهده است. علائمی هم‌چون سوختگی قسمت‌های میانی و حاشیه‌ی برگ، کاهش رشد و کاهش گلدهی در اثر کمبود این عنصر ظاهر می‌شود.منگنز 
موارد مشابه: https://www.omex.com/blog/plant-nutrition/manganese-nutrient-deficiency-in-plants

منابع Mn:

از ابتدایی‌ ترین راه‌ کارها برای جلوگیری از کمبود منگنز می‌توان به تنظیم خاک، اضافه کدن مواد آلی به خاک و در نهایت استفاده از کودهای منگنز اشاره کرد.

سولفات منگنز: رایج‌ترین منبع تأمین عنصر در گیاهان بوده و به طور متوسط 16 تا 22 درصد از این عنصر را داراست. استفاده از این کود به روش‌های چال‌ کود، مصرف خاکی( به صورت نواری) و در نهایت محلول‌ پاشی سطح مزرعه مقدور است. استفاده از این کود پس از مشخص شدن نتایج آزمون خاک و با هماهنگی کارشناسان کشاورزی انجام گیرد.

تصویر سید خالد قیصری

سید خالد قیصری

همه پست ها

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
به بالا بروید